Öt tipp, hogy ne lépjenek le a vendégek

Fotó: sxc.hu
Share Button

Az esküvő szervezése mellett külön stresszforrás, hogy a vendégek vajon jól érzik-e majd magukat, vagy ideje korán haza akarnak menni?

Bármennyire is igyekszünk, hogy a lehető legtökéletesebb esküvőt hozzuk össze, nem szabad elfelejteni, hogy az ördög bizony a részletekben rejtőzik. Ennek a napnak csak a párról volna szabad szólnia, ám ha a vendégek nem érzik jól magukat, és idejekorán elindulnak hazafelé, az a legszebb esküvőt is negatív emlékké teheti. A megelőzés érdekében sokat tehetünk, ezekből mutatunk most öt olyan dolgot, amit nem árt átültetni a gyakorlatba.

1. Konnektor, wifi

Apróságnak tűnik, ugye? Nem az. Már csak azért sem, mert a profi fotóson kívül bizony mindenkinél lesz mobil, táblagép, stb., amivel szeretne privát emlékeket szerezni magának. Valószínűleg sokan posztolnának szívesen az esküvő és a lakodalom közben képeket, aminek két akadálya lehet: ha lemerül az eszköz, vagy ha nincs térerő. Éppen ezért nem árt kijelölni egy helyet, ahol a vendégek feltölthetik a telefonjukat, az esküvő és a lakodalom helyszínén pedig jó, ha a biztonság kedvéért van wifi is.

2. Frissítő, árnyék

Ha szabadtéri esküvőt tervezünk, nem szabad megfeledkeznünk az időjárásról. Remélhetőleg nem esik az eső és nem fúj majd a szél, de a kánikula sem tesz jót a szertartásnak. Nem árt, ha a pezsgő mellett frissítőt, limonádét, ásványvizet is magához vehet a násznép, de az árnyékolásról se feledkezzünk meg. Öltönyben senki sem fog a napra ülni/állni, az pedig nagyon rosszul fest, ha a 20-30 méterre lévő fa árnyékából követik végig az eseményt.

3. Pokrócok, takarók

A szabadtéri esküvő vonalnál maradva: ha mégsem lenne meleg, sőt, lógna az eső lába, akkor nem árt, ha van kéznél néhány pokróc, főleg a hölgy vendégek érdekében. A hűvös szél elől szívesen vonulna el a násznép, de egy a takarókkal ott tarthatjuk őket.

4. Elsősegély

Aki volt már életében esküvőn, az tudja, hogy az egyik legaljasabb dolog, ami tönkre teheti a bulit, az az új cipő. Feltört, fájós lábbal senkinek sem lesz kedve táncolni, ráadásul az esetek többségében nem is készül fel rá senki, hogy ragtapaszra lenne szüksége. Éppen ezért a női és a férfi mosdóba is helyezzünk el egy kis “túlélő csomagot”, hogy az ilyen eseteket ott helyben tudják a vendégek kezelni. Kenőcs, sebtapasz, és máris kisebb a baj.

5. Üzenet az asztalon

Aki már ott van a lakodalmon, az biztos, hogy valamiért fontos nekünk, ezt az érzést pedig tovább tudjuk fokozni a vendégekben. Az ülésrend és a névre szóló helyek mellett plusz energia ugyan, de megéri egy kis üdvözlőkártyát is írni, természetesen minden vendégnek külön, egyedi üzenettel. Így a meghívás után újra azt érezhetik, igenis fontosnak tartjátok, hogy itt legyenek. Akkor pedig miért mennének el korábban, nem igaz?

Fotó: sxc.hu

Te milyen apró trükköket alkalmaznál még? :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>