Így szelektálj a vendéglistáról

Fotó: sxc.hu
Share Button

Az esküvő szervezésének egyik fontos sarokköve, hogy kik szerepeljenek a vendéglistán. Szelektálni nehéz, ezért adunk hozzá néhány tippet.

Először is nem árt eldönteni, hogy mit szeretnénk: nagy lakodalmat, vagy szolidat? Utóbbinál könnyű a helyzetünk, hiszen elég csak a családot és a legszorosabb baráti társaságot meghívni, így biztosan nem lesz olyan arc az esküvőn, akit ne ismernénk fel elsőre. Aki viszont nagy esküvőt szeretne, könnyen azon kaphatja magát, hogy egy végtelenített listát lát maga előtt. Ilyenkor érdemes többször is végigvenni a listát, az alábbi szempontok alapján:

Első lépésként nézzétek át a listát, hogy kik azok, akik mindkettőtök névsorában szerepelnek. Ők biztos, hogy maradhatnak.

Szeretnétek ott lenni a meghívott esküvőjén? Vagy: ott voltatok a meghívott esküvőjén?

Ha az utóbbi kérdésre igen a válasz, akkor az illem úgy kívánja, hogy ti is vendégül lássátok a párt, ha viszont nem, akkor nem is biztos, hogy nélkülük kevesebb lenne az esküvőtök.

Milyen gyakran találkoztok? Tartjátok még a kapcsolatot?

Csak azért ne hívjatok meg senkit, mert régen jóban voltatok, esetleg sokáig tartottátok a kapcsolatot. Húzzatok egy vonalat: ha már legalább két éve nem beszéltetek/üzentetek egymásnak, akkor nem biztos, hogy meg kell hívni az illetőt.

Exhibicionista típus?

Ha igen, akkor inkább ne hívjátok meg. Elvégre ez a ti napotok lesz, szóljon csak rólatok.

Mindezek mellett nyugodt szívvel hagyhatók ki a munkahelyi kollégák, főnökök, beosztottak, egykori osztálytársak, illetve minden más olyan személy, akit csak illendőségből hívnátok meg, de érzelmileg nem kötődtök hozzájuk. Ezek betartásával könnyen elkerülhető, hogy a lakodalom közepén lelépjen a fél vendégsereg.

Kevésbé komoly stílusban ugyan, de két amerikai humorista remekül szemlélteti, hogyan lehet a legjobban szelektálni. Ti hány fős esküvőt terveztek? :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>